Thursday, January 3, 2013

1/365 Hari Bersama Foto

Selasa, 2 Januari 2013 : sekumpulan anak muda dan tua melepakkan diri mereka di sebuah restoran di kawasan Malay Town Kuantan. Tujuan asal mereka seperti biasalah untuk memenuhkan perut mereka yang sedang kekosongan. Walau bagaimanapun, ianya tidak berakhir dengan ucapan Alhamdulillah kerana kekeyangan tetapi timbul satu idea yang sebelum ini ramai yang cuba melaksanakannya tetapi tidak berjaya.

1 hari 1 foto selama 365 hari ... bermakna selama setahun tidak boleh miss sekeping gambar. emmmm bunyi macam mudah... yelah sehari satu gambar tidak kira menggunakan apa jua bahan ... janji ianya mengeluarkan gambar. Tetapi untuk melaksanakan nya sungguh susah sebab itu tak ramai yang berjaya.

Tahun2 sebelum ini, kawan ada mengikuti seorang sahabat mengenai 1 hari 1 gambar ini tetapi beliau juga tewas di pertengahhan jalan. Oleh yang demikian oleh kerana masih dalam mood tahun baru, kawan Mus dan Zik beserta Azian menyahut cabaran tersebut.

Disiplin dan kejujuran amat penting di dalam perkara ini. Yelah kita tidakl boleh menipu rakan-rakan kita .... walaupun mereka tidak tahu. Itu yang kita inginkan, kita dapat gambar, kita mendisplinkan diri kita dan kita mendidik diri kita menjadi insan yang jujur. 


Gambar Pertama kawan di galeri 365 Hari Bersama Foto .... Kenangan Afi Darwisy ketika berumur 7 bulan di abadikan di dalam mesin basuh.

No comments:

Post a Comment

Kisah Keletihan

K adang-kadang terasa letih yang amat sangat. Keletihan yang hadir membuatkan minda terus menerus memikir bagaikan tiada tanda noktah. Serin...