Sunday, November 9, 2014

Kau tunggu Abby Salleh

Bila nak start tournament baru lah terhegeh-hegeh nak cari stamina, nak cari rentak, nak ringankan badan dan sebagainya. Kalau tak, makan tak ingat, kesihatan badan biarkan jer. Citenya bermula semalam bila aku beli tali skipping bak kata coach Abby Salleh. 

"Aok dah tau nak buat apa kalau training, aok biasakan main skipping jer Bayu". Suara sang Abby Salleh kedengaran dicuping telinga aku. 

Bila dah beli apa lagi kasi terus cuba la bermain dengan skipping. Perghhh nak dapat 50 kali pun kawan dah mengaj dah 2-3 kali berhenti, inikan pulak Sang Abby Salleh suruh biasakan skipping sampai 100 sekali main. Tapi cabaran dari musibat Pekan tu kawan sahut. 

Nak dijadikan cerita pulak masa friendly petang tadi lawan set Elephant Army punyalah berat badan aku ni. Kalau dah masa warming up pun aku fail bola atas dengan kanan apa tah lagi masa game bermula. Tak leh terima sebenarnya aku tembus bola-bola macam petang tadi. Tapi apa pun aku kena terima jugak lah sememangnya aku dah tak fit semenjak dua menjak ni. 

Kepada Sang Abby Salleh, aku sahut cabaran aok sebelum sepak mula Liga Peladang dan Makswip kat Perlis bulan 12 depan. 

.... Nak seribu daya ....
      ..... Tak nak berdalih-dalih .....


No comments:

Post a Comment

Gadis Bertudung Singkat

Setiap hari semasa waktu rehat tempat aku menjamu selera tidak lain dan tidak bukan di bawah pokok beringin yang sentiasa ditemani oleh...